Çerez Örnek
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1.Sınıfa Başlayacak Öğrencilerin Dikkatine

Çocuk Gelişimi 1. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine !

 

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümüne hoş geldiniz.

 

Ders kayıt sistemine giriş için https://kimlik.ege.edu.tr/ üzerinden size verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın. OBYS başlığı altından "Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri" linkine tıklayın.

 

Ders kayıt sistemindeki profil bilgilerinizi (OBYS linki altında) kontrol ederek e-mail adresinizin ve telefon numaranızın doğru ve güncel olduğuna emin olunuz. Danışmanınız tarafından ders kayıt sistemi yoluyla size mesaj gönderilebilir. Bu nedenle ders kaydınız kesinleşene kadar e-maillerinizi düzenli olarak kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

 

Ders seçimi işlemlerinde I. dönemde zorunlu derslerin tamamını almanız gerekmektedir.

Seçmeli Ders kategorisinden ise bir tek ders almanız gerekmektedir. Seçmeli ders olarak Eleştirel Düşünme ve Yaratıcılık dersini seçiniz.

Seçmeli ders olarak Akademik Türkçe dersini sadece yabancı uyruklu öğrenciler seçecektir. Bu öğrenciler ise Eleştirel Düşünme ve Yaratıcılık dersini seçmeyeceklerdir.

 

Toplamda 11 ders (24 Kredi, 30 ECTS) seçmeniz gerekmektedir. (Bir dönemde almanız gereken ders 30 ECTS'dir [Avrupa Kredi Transfer Sistemi]).

 

Ders seçimi yaptıktan sonra "Danışman onayına Gönder" tuşuna basarak seçimlerinizi onaya göndermeniz gerekmektedir. Bu işlem sonrasında ders kaydınız onaylanarak kesinleşecektir.

Derslerinizi seçmiş olsanız dahi "Danışman Onayına Gönder" tuşuna basıp göndermemeniz durumunda ders kayıt durumunuz "Taslak" olarak görünecek ve o dönem derse kaydolamayacaksınız. (Ders kayıt işlemi her dönem başında derslerin başlamasından bir hafta önce yapılır. )

 

Sorularınız için kazim.alat@ege.edu.tr adresine e-mail gönderebilirsiniz.

 

Doç. Dr. Kazım Alat

Çocuk Gelişimi 1. Sınıf Danışmanı

 

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ